CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Mereka sangat cool!!!

Tuesday, May 26, 2009

Lets live to the fullest!!!

Salam Kerinduan..

Rindu??
Hurm..
Satu perasaan aneh yang mulai singgah di hati ini...
Lagi-lagi bila sudah beberapa hari aku menyisihkan blog yang tak sampai sebulan usianya..wuhuhu

Yang bohongnya...aku sibuk sangat-sangat..
Yang benarnya...aku perlukan ruang bernafas...hu3
Yelah..sejak aku bergelar new blogger ni...
Setiap hari aku akan hantar entry yang baru...
So..
The easiest way to say...
i need a break..
easy huh?? he3

Nak jadikan cerita..
Aku teramatlah bosan duduk terperuk kat rumah ni..
Jadi suri rumah sepenuh masa adalah jawatan terbaru aku ha3..
bukannya aku tak suka mahupun ingin menunjukkan protes..
Cuma...bosan..
Kalian pasti faham bukan?? (^.^)

Lepas solat jumaat..
Tangan aku tiba-tiba gatal..
Gatal untuk menyelongkar almari aku yang menyimpan segala khazanah-khazanah yang tak bernilai langsung...
bukan tak TERnilai..tapi tak BERnilai...ha3

Akhirnya..aku dibawa kepada penemuan 3 DVD yang selama ini aku tercari-cari..
Selepas pindah ke rumah baru..
Barang-barang aku semuanya telah disimpan entah kemana...
Lagipun..bukan aku yang mengemasnya..hu3
Maka agak sukarla untuk aku menjejaki barang-barang aku yang hilang..

Cuma..apa yang ingin aku highlight kan pada entry kali ini..
ialah..
Kesedaran yang aku perolehi selepas aku menonton DVD tersebut..
Aku berjaya membuka mata aku yang sepet ini seluas-luasnya..
tentang sikap buruk aku..hu3

Drama tersebut...One Litre of Tears..
Hurm..aku tahu mesti ramai yang telah menontonnya bukan??
Yelah..seingat aku..
Aku burn drama ni semasa aku di matrikulasi lagi..
Secara teorinya..sudah semestinyalah ramai yang sudah menontonnya...
Aku je yang ketinggalan zaman..whoaa.. T.T

Secara sinopsisnya..


"this is actually based on a true story of a girl named aya who got this uncurable disease at the age of 15...her doctor told her to make a diary to tell her story through a pen and she wrote in it till she could no longer hold a pen ..... then she died at the age of 25 living her life to the fullest...her book was then published and sold millions of it"


Seriously...
This story should change its title to One gallon of tears!! hu3
Every episode..there is no happy moments showed...
You only can find....
Endless sad story..glommy..yet miserable..
Don't forget to prepare more than a box of tissue before watching this drama...you might cry 1 liter of tears... :P

Drama ni betul-betul menyedarkan aku dari mimpi yang nyata..
Umpama satu tamparan keras yang melekat kat pipi aku..
Cuba kalian bayangkan
Aku selalu membuang masa..
Dan selalu termenung kosong..
Dan aku ada satu tabiat buruk..
yang memang aku sendiri tak suka..
nak tahu apa??

He3...
Itu kita simpan untuk entry yang akan datang yek?? \(^.^)/

Yang pentingnya..
kini aku sedar..
Aku telah banyak membazirkan masa aku..
Dengan perkara-perkara yang langsung tak membantu aku untuk menjadi shazwan..yang lebih baik daripada shazwan yang semalam..
Malah menjadi semakin teruk..ish3
Aku tak pernah fikirkan tentang orang lain..
Yang berjuang untuk hidup..
Yang cuba menjadikan sisa hidup yang mereka ada...
Adalah hari-hari yang terindah bagi mereka..
Tetapi aku??


p/s- I wonder..did i cry while watching this great drama?? hurm.. :P






jom comments

9 comments:

zul said...

like old arab proverb

“Air yang bertakung tidak mengalir akan dirosakkan oleh statiknya itu, pemuda yang banyak masa lapang (tidak dinamik) akan dibunuh oleh masa lapangnya itu”

fifa said...

did i salah komen title or what??

Kotak Hati said...

yup fifa..hu3

2ndstopsolution said...

nak menjadi shazwan ke nak menjadi shazman? aku rase kau adelah seorang shazman la

Kotak Hati said...

shazwan atau shazman...
aku tetap aku
sama la macam...
miji otau comel
ko tetap tarmizi...yang comel
hehehe

WanIE GhaZaLI said...

best sgt citer tu..sedih giler..uuwaaa!!!~~~

Kotak Hati said...

hu3..btol la wanie..
sedih kn3?

Mohamad Ritzuwan Syde said...

the best entry aku penah baca kt blog ni..hehe..moga hepi slalu dan buang semua bad habit yg ada 2..hehe

Kotak Hati said...

hu3
tula..
satu jihad utk aku buang bad habit tu..
i.allah..