CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Mereka sangat cool!!!

Tuesday, May 12, 2009

A peace of mind

Assalammualaikum dan salam ketenangan...(^.*)

Ketenangan..itulah yang saya dambakan apabila sudah memegang tittle "mahasiswa" ini..
Dengan assignment yang setiap masa semakin menimbun...dengan kuiz dan test yang tiada penghujungnya...dan lab report yang kadang kala saya tak faham satu apa pun...di tambah pula aktiviti seharian yang sentiasa padat...membuatkan saya rasa mual...Tahap tekanan saya sentiasa naik dan turun..

Letih??? ha3 tak payah cakapla...dengan sikap saya yang sememang malas bersukan...sudah tentulah membuatkan badan saya cepat berasa letih...

Dan bila semua keadaan ini berlaku...kat mana nak cari saya??
He3..its end up...i will sleep like a baby..seriously..its like my best remedy to stabilize everything!!.. i mean its help me a lot in handling my emotions..When i feel upset and preassure starts to hit me...i will sleep..hu3 weird..but effective to me..wakakaka...

Even..some of my freinds especially my housemates always teasing me as i sleep a lot..sometimes i got annoyed..but most of the times..im getting used of it..no problem!! hu3

I will find my time to sleep..ish3 :P

Dragging back the memories...when i entered to UDM..and the thought studying very far..far away from my hometown...it was devastating..i have no relatives live in Terengganu..even i rarely visit Terengganu...Its easy to say..i do not know Terengganu at all...

Now..after studying nearly 12 months in this state..i truly understood the phrase" tak kenal maka tak cinta"...he3...being a student and live in Terengganu is not a bad thing at all..( although there are no place for entertainment here..hi3) but one thing that i like about Terengganu is...the beautiful beaches and some of them are breathtaking...

And now..i found another way for me to drain all my pressures,tenses and negative thoughts..by visiting those beautiful beaches...Its like...im putting all my problems in a box and a throw it far away to the sea..Brilliant analogy right?? hu3 :p

Anda semua pasti akan berasa tenang apabila melihat kanak-kanak berlari-lari keriangan..para nelayan yang baru pulang ke darat..dengan desiran ombak yang mengasyikkan...whoa..ketenangan yang tidak akan kita dapat bila berada di bandar..

Dan inilah cara terbaru saya melepaskan tekanan..tetapi pada masa yang sama saya masih lagi suka tidur..ha3..i cant help my self la..lagi pun tak kan la setiap hari nak pergi pantai kan??
ish3...Dan kalau ada masa marilah melancong ke Terengganu...

Inilah gambar yang sempat diambil ketika saya berada di pantai...





















p/s- A big thanx to Hazlan and Wan for their willingness to bring me there...(*.*)



jom comments

8 comments:

aphids said...

tido jerk keje ko dari dulu smpi skunk...ish3 pe nak jadik arr....hahaha
try ar cari hobi baru, memacing cam seronok, tak pon makan...kepok lekor dah ar sedap....hawahwhawa

Kotak Hati said...

ha3
afiq..relaxla..tu macam trademark aku dah..hu3
tula..terok la aku nie..
x pe2..azam baru aku next sem spy jadi lebih aktif!!
nantikan kemunculanku..he3

zul said...

haha...i dont think so its beach relieve tension...except powerful ombak that can make us almost drown....haha....jom madi pantai ewan....haha

Kotak Hati said...

silly zul..
u know..aku x mandi pantai..hu3
bahaya taw x
ish3 :p

ratu syahadah said...

iwan & tido mmg tak dapat dipisahkan.dari kecik samapi kie besar.even hari raya masa sanak saudara berkumpul pun iwan akan tido.sori ye iwan, bocor rahsia.student life mmg sibuk, tapi kena teruskan untuk masa depan.tapi dah keje sebenarnya lagi penat.rasa nak kembali zaman belajar je dulu.keje sambil belajar lagi la.rasa macam apa je ntah.apa pun perjuangan iwan masih belum selesai

Kotak Hati said...

ha3
teringat hari raya ari tu..
ala ngantukla..he3
btw..thanx kak hajar 4 that advice..
tu la..ewan ngn tido x dapat dipisahkan..sepatutnya kene masukkan dalam post ayat tu..hu3
mama slalu bising..yela asyik tido je..
x pe2..skrunk dalam usaha nak jad lebih aktif..whoa..

Judiene said...

tu la..
dlu bkn men kutuk t'ganu..
skunk, hambek ko!!

huhuhu~~

Kotak Hati said...

ha3
x kenal maka x cinta
judien..judien..
jom g ganu..he3