CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Mereka sangat cool!!!

Saturday, May 9, 2009

ku keliru!!


Pada post yang sebelum ini..saya ada berjanji yang saya akan mengulas berkenaan sebuah booth yang saya terjumpa semasa lawatan saya ke MIHAS di MATRADE.

Apabila saya melalui booth ini..terus saya bercadang untuk singgah sebentar. Setelah diberi penerangan oleh petugas mereka..barulah saya faham...
Their popular product is basically about 100% alcohol free Halal-certified Malt Beverages. Product nie dipanggil sebagai ISTAK...

Itu semua sebenarnya tak menjadi perhatian saya...Yang betul-betul menarik perhatian saya ialah cara pengiklanan yang telah mereka ambil...really make me think twice...

Yelah...mereka asyik mention products mereka adalah non alcohol (biasanya brewed dari Malt nie adalah alkohol..mestilah tak halal)..So, mereka telah berjaya mencipta brew tanpa alkohol..

Kalau kalian lihat tin mereka seiras tin arak carlsberg..sekilas pandang memang nampak macam tin arak..dengan warna hitam sebagai warna dasar dan sedikit warna emas, hijau, merah...
Betul-betul membuatkan saya terus mengaitkan product ini dengan tin arak..

Tambahan pula..dengan slogan mereka drink and drive membuatkan saya bertambah pening kepala..Mereka menggunakan kereta lumba mewah untuk diletakkan di booth mereka..
Setahu saya..iklan-iklan araklah yang selalu mengaitkan kereta lumba dengan arak mereka..sebab utama..nampak lebih mewah dan lebih stylish..

Tetapi mereka juga menggunakan kaedah yang sama...hurm nasib baikla ISTAK tak menggunakan perempuan-perempuan yang cantik sebagai pelaris mereka..ha3

Apa tujuan mereka melakukan ini semua? nak tunjukkan syarikat islam mampu bersaing dengan syarikat arak terkemuka? bagi pendapat saya..tak perlu untuk kita mengikut cara orang lain untuk bersaing...just be unique and different...the company already got a good products but the way they choose to advertise their products...hurm..may be not suitable..atleast not suitable for me!! hu3

Lihatla macam booth jual arak kan??

Ramai sangat pengunjung yang tertarik dengan produk mereka

he3..pelik-pelik pun..nak juga ambil gambar dengan kereta lumba :p


p/s rasanya bolehla tahan...hu3 tetapi takut pula bila products lebih kurang sama rupanya..nanti pelanggan tersilap beli pula...nak beli ISTAK tetapi terambil carlsberg pula..he3 bahaya tu....

jom comments

2 comments:

aphids said...

keliru??? hahaha
selamat berblogging:)P

Judiene said...

OMG!!
reading ur post make me wanna cry..
seyesly..
huhuhu~~

good boy huh syazwan..