CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Mereka sangat cool!!!

Friday, June 12, 2009

keter-BUTA-an IT ku...

Salam teknologi.. ('.')"

Sudah tersurat di dalam diari hidup aku..
Sudah termaktub..
Semuanya sudah ketahuan..
Bahawa..
Aku buta IT !!!
ho3

Keterbutaan IT aku tak dapat dibendung lagi..
Bahkan tak boleh disembunyikan..hu3
Entahlah..
Masing-masing telah dianugerahkan dengan kelebihan masing-masing..
Dan ternyata..dunia IT bukanlah medan permainan aku..

Aku sentiasa lewat mengikuti arus perubahan yang melanda dalam dunia IT..
Contoh paling mudah..
Aku hanya memulakan friendster aku semasa aku berada di form 5!!..
Masa tu..kawan-kawan aku dah naik bosan dengan friendster..
Aku pula..
Baru nak sign up..
hu3..

Ok..
Giliran Yahoo Messenger pula..
Aku baru tahu kewujudan YM..
Semasa aku berada di semester 1 !!!
Atau lebih tepat penghujung tahun lepas..hu3
Aku lihat kawan-kawan aku begitu asyik..
menekan-nekan..
menumbuk-numbuk...
keyboard laptop mereka..
Rupa-rupanya..
Tengah ber chatting dengan orang yang tersayang..
Aku pula??
baru nak belajar cara nak buzz orang lain!!!
Ha3..Jahil benar aku dengan IT ni..

Bukti yang seterusnya..
Aku baru sahaja..
Mengaktifkan diri aku dengan facebook pula..
Nak tahu bila??
Awal bulan 5 tahun ni..
Bila aku lihat profile kawan-kawan aku..
Kebanyakan mereka sudah pun mempunyai ratusan sahabat-sahabat di dalam profile mereka..
Aku pula??
ho3
Baru nak tahu kat facebook boleh ber chatting!!
waaa..sedihnya..

Seterusnya..
Blog pula..
Kalo kalian ada membaca post aku yang awal-awal..
Kalian akan tahu sebab-musabab aku blogging..
Fakta menariknya..
Aku baru menjejaki dunia BLOG..
Ujung bulan 4 tahun ni..
Aku start hantar new entry pula pada awal bulan 5..
Sahabat-handai aku..
kebanyakan mereka sudah lama mempunyai blog sendiri..
Bukan 1..malah lebih dari itu!!
Entry plak..tak terkira..
Aku pula..
Nak daftar blog aku pun kawan aku yang tolongkan!!..
hi3

Baru-baru ini..
Atau lebih tepat..
Kelmarin..
Aku baru sahaja menukarkan sim card aku kepada..
sim card yang ada 3G..
Dah lama aku beli mobile phone berjenama sony erickson ni..
Hampir 2 tahun lamanya..
Tetapi malangnya baru kelmarin aku menggunakan appikasi 3G dalam hp aku!!!
What a phathetic stories??..aren't them!!! ha3

kad sim 3G aku yang baru..

But the truth is..
Its not a big deal anyway..
What the moz important thing..
If this do not affect me mentally or physically..
Why should i bother bout it rite??
hu3
As long as im happy with the way i live..
Nothing should be worried..
But still..
i will try to make sure myself to be updated with current trends of IT..
i will..
hu3

Bukan niat aku hendak mengikuti semua yang dilakukan oleh mereka yang berada di sekelilingku..
I try to live the way i am used of it..
I dont want to be others..
I want to be me!!
To be crazy-weirdious SHAZWAN!!! hu3..





p/s-semua dipersilakan wat video call dengan aku..aku tengah batak gile ber 3G!! weeeeeeee....



jom comments

9 comments:

zul said...

haha...im very proud on that time .....perkenalkan ym to u..i still remember on that IT class....see ya next time...going to slee..very late:p

dont naughty2 yer with internet...haha

Kotak Hati said...

ha3..
isnt u yg introduced ym tu me??
i wonder why it was u??
ha3
b da 1st who read my new entry yek?
hahaha

RiEz said...

takper jangan patah hati janji dah tau kiter dah up 1 step ok =)

Kotak Hati said...

hu3..
btol tu riez..
one step ata time..
hi3

Judiene said...

OMG!
ko ingt ko sorg ke buta IT
wan, welcome n join da club
hehehe

WanIE GhaZaLI said...

actually..same with me..
sesama la buta..hhuhu..
nk wat mcmane kan..
zaman muda2 dlu...
lumrah alam..weee~~~

Kotak Hati said...

to judien i dont wan to b same club wif u..bcoz ade ko!!..
ha3
juz joking..
kesian kan kat kite yg buta it nie..sob3

to wanie..
zaman2 muda yg keter-butaan IT..
kan3 wanie??
hu3

WanIE GhaZaLI said...

hehhe..aab btol tu..biasela.byk mnde xtahu.skrg ni baru la brkembang ckitkan..

Judiene said...

nope
ksian kt ko
i'm ok now
hahahaha!!